The breeding biology of Red-Whiskered Bulbul (Pycnonotus jocosus) in Xishuangbanna, southwest China.

Huan Li, Ming-Xia Zhang, Xiao-Jun Yang, Liang-Wei Cui, Rui-Chang Quan
{"title":"The breeding biology of Red-Whiskered Bulbul (Pycnonotus jocosus) in Xishuangbanna, southwest China.","authors":"Huan Li, Ming-Xia Zhang, Xiao-Jun Yang, Liang-Wei Cui, Rui-Chang Quan","doi":"10.13918/j.issn.2095-8137.2015.4.233","DOIUrl":null,"url":null,"abstract":"<p><p>To fill the gap in breeding biology information about the Red-Whiskered Bulbul (Pycnonotus jocosus), in 2013, we studied the breeding biology of this species in Xishuangbanna, southwest China. The breeding began from February and continued until early August. The breeding strategy of P. jocosus was more flexible and their nests were only built in cultivated landscapes, whereas, no nest building in native tropical rain forest was found. Small open cup nests were built on 50 different plant species, and at heights ranging from 2.1±0.6 m above the ground (n=102). The mean clutch size was 2.53±0.51 eggs (n=40) and the mean egg mass was 2.81±0.25 g (n=60). The average incubation period was 11.1±0.5 days (n=14), and the average nestling period was 11.0±0.8 days (n=31). The overall nest success was 34.22%.The hatching and fledging showed either asynchrony or synchrony. Invertebrate food decreased with nestling age, whereas, plant food increased with nestling age. Moreover, distinct parental roles of the parents in nestling period were found. Compared with other passerine species, P. jocosus spent less time in incubating (58%). The clutch size, incubation and nestling period of the P. jocosus in southwest China were different from those of the P. jocosus in India. </p>","PeriodicalId":88862,"journal":{"name":"Dong wu xue yan jiu = Zoological research","volume":"36 4","pages":"233-40"},"PeriodicalIF":0.0000,"publicationDate":"2015-07-18","publicationTypes":"Journal Article","fieldsOfStudy":null,"isOpenAccess":false,"openAccessPdf":"https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4790259/pdf/ZoolRes-36-4-233.pdf","citationCount":"0","resultStr":null,"platform":"Semanticscholar","paperid":null,"PeriodicalName":"Dong wu xue yan jiu = Zoological research","FirstCategoryId":"1085","ListUrlMain":"https://doi.org/10.13918/j.issn.2095-8137.2015.4.233","RegionNum":0,"RegionCategory":null,"ArticlePicture":[],"TitleCN":null,"AbstractTextCN":null,"PMCID":null,"EPubDate":"","PubModel":"","JCR":"","JCRName":"","Score":null,"Total":0}
引用次数: 0

Abstract

To fill the gap in breeding biology information about the Red-Whiskered Bulbul (Pycnonotus jocosus), in 2013, we studied the breeding biology of this species in Xishuangbanna, southwest China. The breeding began from February and continued until early August. The breeding strategy of P. jocosus was more flexible and their nests were only built in cultivated landscapes, whereas, no nest building in native tropical rain forest was found. Small open cup nests were built on 50 different plant species, and at heights ranging from 2.1±0.6 m above the ground (n=102). The mean clutch size was 2.53±0.51 eggs (n=40) and the mean egg mass was 2.81±0.25 g (n=60). The average incubation period was 11.1±0.5 days (n=14), and the average nestling period was 11.0±0.8 days (n=31). The overall nest success was 34.22%.The hatching and fledging showed either asynchrony or synchrony. Invertebrate food decreased with nestling age, whereas, plant food increased with nestling age. Moreover, distinct parental roles of the parents in nestling period were found. Compared with other passerine species, P. jocosus spent less time in incubating (58%). The clutch size, incubation and nestling period of the P. jocosus in southwest China were different from those of the P. jocosus in India.

中国西南西双版纳红须鹎(Pycnonotus jocosus)的繁殖生物学。
为填补红须鹎(Pycnonotus jocosus)繁殖生物学资料的空白,2013年,我们在中国西南部的西双版纳对该物种的繁殖生物学进行了研究。繁殖从2月开始,一直持续到8月初。滇金丝猴的繁殖策略较为灵活,仅在人工栽培地筑巢,而在原生热带雨林中未发现筑巢。小型开放式杯状巢建在 50 种不同的植物上,离地面高度为 2.1±0.6 米(n=102)。平均窝卵数为 2.53±0.51 枚(n=40),平均卵重为 2.81±0.25 克(n=60)。平均孵化期为 11.1±0.5 天(n=14),平均雏鸟期为 11.0±0.8 天(n=31)。孵化和羽化表现为不同步或同步。无脊椎动物食物随着雏鸟年龄的增长而减少,而植物食物随着雏鸟年龄的增长而增加。此外,亲鸟在雏鸟期也扮演着不同的角色。与其他鸟类相比,鸦雀的孵化时间较短(58%)。中国西南地区鸦雀的窝卵数、孵化期和雏鸟期与印度鸦雀不同。
本文章由计算机程序翻译,如有差异,请以英文原文为准。
求助全文
约1分钟内获得全文 求助全文
来源期刊
自引率
0.00%
发文量
0
×
引用
GB/T 7714-2015
复制
MLA
复制
APA
复制
导出至
BibTeX EndNote RefMan NoteFirst NoteExpress
×
提示
您的信息不完整,为了账户安全,请先补充。
现在去补充
×
提示
您因"违规操作"
具体请查看互助需知
我知道了
×
提示
确定
请完成安全验证×
copy
已复制链接
快去分享给好友吧!
我知道了
右上角分享
点击右上角分享
0
联系我们:info@booksci.cn Book学术提供免费学术资源搜索服务,方便国内外学者检索中英文文献。致力于提供最便捷和优质的服务体验。 Copyright © 2023 布克学术 All rights reserved.
京ICP备2023020795号-1
ghs 京公网安备 11010802042870号
Book学术文献互助
Book学术文献互助群
群 号:604180095
Book学术官方微信
小红书